Produljen rok za dokapitalizaciju Probanke

Bez autora
Oct 12 2011

Banka Slovenije produljila je rok do kojeg Probanka pod vodstvom Romane Pajenk mora provesti dokapitalizaciju vrijednu oko 25 milijuna eura. Uprava Probanke dosad je uspjela osigurati tek oko 9 milijuna eura svježeg kapitala, što je otprilike trećina prvotno planiranog iznosa. Tko je sudjelovao u dokapitalizaciji i na kakve je uvjete morala pristati, banka ne želi otkriti. Probanka je u prvom ovogodišnjem polugodištu pohranjivala skoro 163 milijuna eura pologa države i istovremeno imala 156,4 milijuna eura obveza prema državnoj SID banci. Država je u navedenom razdoblju vezala 4,4 posto svojih pologa na Probanku.

Produljen rok za dokapitalizaciju ProbankeBanka Slovenije produljila je rok do kojeg Probanka pod vodstvom Romane Pajenk mora provesti dokapitalizaciju vrijednu oko 25 milijuna eura, doznaje Dnevnik.

Uprava Probanke dosad je uspjela osigurati tek oko 9 milijuna eura svježeg kapitala, što je otprilike trećina prvotno planiranog iznosa. Tko je sudjelovao u dokapitalizaciji i na kakve je uvjete morala pristati, banka ne želi otkriti.

Dodajmo da je Probanka u prvom ovogodišnjem polugodištu pohranjivala skoro 163 milijuna eura pologa države i istovremeno imala 156,4 milijuna eura obveza prema državnoj SID banci. Država je u navedenom razdoblju vezala 4,4 posto svojih pologa na Probanku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik